La de første kristne komme til orde

Her kan du få tak i boken, La de første kristne komme til orde, av David Bercot, en velkjent kristen bok i USA, som nå er tilgjengelig på norsk.

For en kortere presentasjon av boken, se denne videoen.  

Last ned e-boken gratis her (en zip-fil med boken i de tre vanligste fil-formatene: epub, mobi, azw3). Alternativt kan man lese den i nettleseren her.

Last ned lydboken gratis. Lydboken består av 19 mp3-filer, lagret i to zip-filer som kan lastes ned her (del 1) og her (del 2). Alternativt kan den streames herifra. OBS! Boken begynner med en kort historie i kapittel 1, men resten av boken er skrevet i en mer analytisk stil.

Papirutgaven. Hvis du ønsker å kjøpe papirutgaven av boka, vennligst send en epost til post@densunnelære.no 250,- + porto

Bokens viktigste kildemateriale er å finne her (samtlige 10 bind av The Ante-Nicene Fathers, i PDF-format, kun på engelsk).

Annen relatert undervisning av David Bercot er å finne her.

Ved spørsmål, vennligst ta kontakt via mail til post@densunnelære.no

_________________

Anbefalinger:

Dette er uten tvil den beste boken jeg har lest utenom Bibelen. Kun Bibelen som har hatt større påvirkning på meg enn denne. Anbefales på det sterkeste.
Michael Andreas Nilsen, ungdoms- og lovsangsleder, Filadelfia Askim og programleder Connected (Kanal 10)

Denne boka er en uvurderlig ressurs for alle som ønsker å forstå hva som kjennetegnet kristen tro fra begynnelsen. Her har vi en unik mulighet til å få lytte til de menn som ble trent av apostlene selv! Dagens menighet er dypt splittet med hensyn til lære, og det kan være vanskelig å vite hvem som har rett. De tidlige kristnes skrifter kan hjelpe oss til å få en tydeligere forståelse av den tro som ble overlevert en gang for alle.
Dan Odfjell, samfunnsdebattant og bidragsyter i Norge IDAG

Etter å ha lest denne boka kjenner jeg det er så godt for meg å se hvordan de første kristne levde årene etter Jesu disiplers tid. Deres hengivenhet, offervilje og renhet utfordrer meg på en etterlengtet og så riktig måte. En bok som denne er sjelden i vår tid.
Idar Hansen, ungdomsleder, Betania Stathelle

Bokas innhold arbeider i meg lenge etter at jeg har lest den ferdig. Jeg ble utfordret på en måte som ikke slipper taket. I en tid der sterke krefter vil marginalisere klassisk kristen tro, gir dette oss grunn til å være frimodige og fulle av tro.
Terje Dahle, nasjonal leder Kristent Nettverk – Kristent Fellesskap

_________________

Bokens baksidetekst:

Bli med på en fengslende reise tilbake i tid – tilbake til begynnelsen av det andre århundret. Med innlevelse gir forfatteren en inspirerende gjennomgang av hva de første kristne trodde og praktiserte ved slutten av apostlenes tidsalder, og hvordan menigheten etterhvert mistet den tidens kristendom.

Dagens menighet utkjemper slag på alle fronter, og vi ser ut til å tape disse kampene i møte med den uavlatelige påtrengende verden. Kanskje finner vi ikke svarene på problemene våre i nåtiden, men i fortiden. Det fantes en tid da menigheten evnet å holde stand mot verden, og det var ved begynnelsen av det andre århundret. Selv om boken gir et rikt innblikk i tidlig kristendom, er den ikke først og fremst en historiebok. Snarere er den et friskt og kreativt blikk på de problemene som dagens menighet står overfor, og løsningen på disse.

«La de første kristne komme til orde» kombinerer akademisk kvalitet med en lettlest stil, skreddersydd for dagens lekfolk. Den er et kall til oss om å vende tilbake til de første kristnes enkle liv preget av hellighet, usvikelig kjærlighet og tålmodig selvfornektelse.

1100